Advanced Search

0 € to 1,500,000 €

we found 0 results
Rezultate cautare

Motive să alegi Timișoara

Posted by admin on martie 4, 2016
| 0

“Mica Vienă”, “inima Banatului”, “orașul de pe Bega”, “orașul florilor” – sunt doar câteva din numele cu care locuitorii și turiștii deopotrivă obișnuiesc să alinte Timișoara. Și pe bună dreptate! Departe de a fi orașul tipic, sufocat de construcții fără identitate, Timișoara se încăpățânează să le ofere tuturor celor care îi străbat străzile propriul lor colț de rai fie că asta înseamnă piațete cu un aer boem, clădiri și palate înrădăcinate în istorie, poduri care alunecă romantic peste apusuri, parcuri peste care domnesc mii de soiuri de flori și de copaci sau cluburi în care muzica nu are somn.

 

Timisoara este un oras cultural-istoric bogat. Tocmai de aceea, aici se afla o multime de muzee si galerii de arta, prin care turistii pot explora aceste domenii. Muzeul de Arta, localizat in Piata Unirii, este cel mai impunator edificiu dedicat artei moderne si nu numai din oras, avand cateva colectii permanente, dar si expozitii temporare de mare valoare. La acestea se adauga galeriile de arta private, in care pasionatii vor putea admira cele mai recente colectii ale artistilor contemporani. Pentru cei care doresc sa exploreze viata la tara in oras, Muzeul Satului de la Padurea Verde este atractia ce prezinta gospodariile taranesti specifice zonei Banatului.

Piata Victoriei, piata centrala a Timisoarei, construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul vechii cetati. Este locul unde, pe 20 decembrie 1989, s-a proclamat primul oras liber de comunism din Romania.

Arhitectura cladirilor din Timisoara poate fi un alt motiv pentru care sa vizitezi acest oras. In special in zona centrala, dar si in cartierele istorice, turistii au ocazia sa admire o multime de palate vechi, ce impresioneaza prin stilurile arhitecturale in care au fost construite si prin detaliile exterioare deosebite. Cele mai frumoase palate din Timisoara sunt: Palatul NeuhauszPalatul MarblPalatul DicasterialPalatul LloydPalatul Hilt-Vogel si Palatul Apei.

Piata Unirii este cea mai veche piata din Timisoara si locul de promenada atat vara, cat si iarna. De altfel, aceasta piata are cea mai mare densitate de localuri publice din oras. Piata gazduieste Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc, Catedrala episcopala ortodoxa sarba, Monumentul Sfintei Treimi, Fantana cu apa mineala.

Parcul Copiilor, recent renovat si redeschis, este o locatie centrala perfecta pentru o vacanta cu familia. Aici, copiii se vor putea distra pe tobogane, leagane si trambuline, vor putea explora parcul intr-o plimbare cu trenuletul si vor putea juca minigolf.

Daca vrei sa vezi ce are Timisoara mai frumos de oferit, atunci trebuie sa stii care sunt atractiile sale unice. Hidrocentrala de pe Bega este primul obiectiv si locul in care poti admira istoria acestei industrii. O alta industrie locala de reputatie este berea, iar aici vei putea admira Fabrica de bere Timisoreana si Curtea Berarilor aferenta acesteia. Bastionul Maria Theresia este un alt obiectiv turistic de neratat in oras. Recent modernizat, acesta este deschis vizitarii si include si cateva galerii de arta si cafenele.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publică.

Compare Listings